• De loonadministrateur en adviseur voor de Bouw!

Afbouw cao: Nieuw! Functie- en loongebouw per 1 mei 2019

(bron: mijnafbouw.nl)

Inleiding

CAO-partijen Afbouw hebben een nieuwe functiestructuur afgesproken. Deze gaat op 1 mei 2019 in. Dat kan gevolgen hebben voor de lonen van de werknemers. Alle werknemers dienen namelijk opnieuw ingeschaald te worden. Er was al een loonsverhoging van 1,5% per 1 mei 2019 afgesproken. De meeste werknemers zullen er niet meer dan de al afgesproken 1,5% op vooruit gaan. Andere werknemers zullen er iets meer op vooruit gaan. Niemand mag er echter in loon op achteruit gaan.

Op korte termijn kan het dus zijn dat werkgevers meer kwijt zijn aan lonen (bovenop de al afgesproken 1,5%). De aanvangssalarissen zijn echter verlaagd. Dus de loonkosten voor nieuwe werknemers kunnen lager zijn. Nieuw is ook een inloopschaal. Daarin kunnen nieuwe werknemers worden geplaatst die nog geen ervaring hebben in de afbouw. Ook is er een loonschaal voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, zoals Wajongers.

Hier vindt u alles wat u moet weten en wat u moet doen. Let op: niets doen is geen optie!
De CAO legt u op dat u de nieuwe indeling van functiegroepen moet volgen.

UTA-werknemers in de natuursteen hoeven nu nog niet in actie te komen. Vanaf 1 januari 2020 worden de loon- en functiestructuur voor UTA-werknemers in de natuursteen ingevoerd.

Meer informatie op mijnafbouw.nl


← terug