• De loonadministrateur en adviseur voor de Bouw!

E-Herkenning

Heeft u de E- herkenning al aangevraagd?

E-herkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Via E-herkenning kunnen ondernemers veilig inloggen op online overheidsdiensten. Naast veiligheid zorgt eHerkenning voor gemak: u heeft straks nog maar 1 wachtwoord nodig om in te loggen bij UWV en andere overheidsorganisaties.

In 2019 zijn steeds meer overheidsorganisaties verplicht om E-herkenning te gebruiken, o.a. UWV.

Per 1 januari 2020 gaat steeds meer organisaties over naar E-herkenning en is het niet meer mogelijk om in te loggen op de oude manier. Het is belangrijk om deze zo spoedig mogelijk aan te vragen. AABO heeft een E-herkenning op betrouwbaarheidsniveau 3. Het is mogelijk om ons te machtigen zodat wij zaken voor u kunnen regelen. Graag horen wij dit van u. Voor een eenmanszaak is het helaas nog niet mogelijk om een ketenmachtiging af te geven aan een intermediair.
In geval van een eenmanszaak (dus géén BV of VOF) moet u dit zelf verzorgen!

Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.eherkenning.nl/

Het aantal aanvragen van eH3 is, mede door de verplichting van eH3 door het UWV, enorm gestegen in een korte periode. Hierdoor is ook de verwerkingstijd opgelopen bij alle leveranciers van eHerkenning. Het aanvragen kan een aantal weken duren!


← terug