• De loonadministrateur en adviseur voor de Bouw!

Termijn voor schriftelijke vastlegging arbeidscontract loopt af op 1 juli

 

Om de lage WW-premie te mogen betalen voor werknemers die voor onbepaalde tijd bij u in dienst zijn en geen oproepovereenkomst hebben, moet u hun arbeidscontracten schriftelijk vastleggen. Voor werknemers die op 31 december 2019 al bij u in dienst waren, kreeg u eerder tot 1 april extra de tijd om dat te doen. Vanwege de coronacrisis kwamen daar nog 3 maanden bij tot 1 juli 2020. Die termijn loopt binnenkort af.

U heeft dus nog tot juli om de arbeidscontracten van deze groep medewerkers die op 1 juli nog bij u in dienst zijn, schriftelijk vast te leggen.

Veel werknemers hebben dit al gedaan en hebben de ondertekende contracten klaar.

Er zijn werkgevers waarvan we contracten nog niet terug hebben. Hebt u op 1 juli 2020 de schriftelijke vastlegging nog niet geregeld?

Dan zijn wij genoodzaakt om voor  deze werknemers met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020 de hoge WW-premie betalen in plaats van de lage WW-premie. Dit houdt in dat u als werkgever 5% meer af moet dragen aan de belastingdienst.

Heeft u de contracten nog niet aan ons retour gedaan dan willen we u verzoeken om ons voor 1 juli de getekende onbepaalde tijd contracten toe te zenden zodat we niet hoeven te corrigeren naar de hoge premie.


← terug