• De loonadministrateur en adviseur voor de Bouw!

Vakantie en Corona (bron: Bouwend Nederland)

Wat als een werknemer op vakantie gaat naar een gebied met code geel en deze code verandert tijdens de vakantie in code oranje of rood?

Het kan voorkomen dat code geel tijdens de vakantie van de werknemer in code oranje of rood wordt veranderd. In dat geval geldt het dringende advies van de overheid om in Nederland twee weken in thuisquarantaine te gaan. Deze verandering van de situatie zal in de meeste gevallen niet in de risicosfeer van de werknemer liggen waardoor de werkgever het loon tijdens de quarantaine moet doorbetalen. Dit kan anders zijn als er bijvoorbeeld al signalen waren dat de code geel zou kunnen wijzigen in oranje. Het zal uiteindelijk aan de rechter zijn om hier een oordeel over te geven.

Wat als een werknemer op vakantie gaat naar een gebied met code oranje of rood?

De werknemer weet van te voren dat hij bij terugkomst van de vakantie in quarantaine zal moeten gaan. Hierdoor zal hij, tenzij hij thuis kan werken, zijn arbeid tijdelijk niet kunnen verrichten. Omdat hij dit op voorhand weet, kan gesteld worden dat de oorzaak dat hij zijn arbeid niet verricht in zijn risicosfeer ligt. Dit betekent dat hij tijdens de periode van quarantaine geen recht op loon heeft als hij zijn werk niet kan doen. Als een werknemer naar een gebied reist waarvoor code oranje of rood geldt en hij bij terugkomst in quarantaine moet, dan mag de werkgever er voor kiezen om geen loon door te betalen.

De werknemer zou eventueel voor die periode, indien beschikbaar, extra vakantiedagen kunnen opnemen. Het is wel verstandig om dit op voorhand aan de werknemers duidelijk te maken en hen tevens te adviseren niet naar landen te reizen waarvoor code oranje/rood geldt.


← terug