Inloggen Portal

De CAO-Afbouw en Natuursteen

Onder de CAO-Afbouw vallen de bedrijfstakken stukadoors en afbouw, het plafond- en wandbedrijf, het vloerenbedrijf, het terrazzobedrijf, het blokkenstellersbedrijf en het natuursteenbedrijf en op alle werknemers, werkzaam in de ondernemingen op het hiervoor genoemde gebied. De AABO heeft jarenlange ervaring met deze CAO.

Onder de CAO-Afbouw en Natuursteen vallen verschillende regelingen. Deze variëren van pensioenberekening tot het vakantiegeld. Voor menig werkgever zijn dit lastige vraagstukken. De bedrijfstak “eigen regelingen” zijn ondergebracht bij APG. Wij verzorgen voor u de aanlevering richting APG. Dit moet binnen twee weken na afloop van de periode plaatsvinden. APG berekent vervolgens de juiste afdracht voor het pensioen. Tevens verzorgen wij de aanlevering naar de belastingdienst en de aan- en afmeldingen van werknemers bij APG. Ook zijn wij in staat de declaratie van de ouderendagen voor u te verzorgen.

Met vragen betreffende de CAO over bijvoorbeeld verlof, ziekte of ouderendagen kunt u uitstekend bij ons terecht. Ook geven wij deskundig advies over het loon of een proforma berekening.

Alle CAO-wijzigingen worden door ons bijgehouden. Dit betekent dat u geen omkijken meer heeft naar bijvoorbeeld loonsverhogingen en CAO-vergoedingen. Van deze wijzigingen wordt u middels onze nieuwsbrief op de hoogte gebracht.

Afbouw of Natuursteen zelfstandige

ZZP’ers in de Afbouw en de Natuursteen zijn met ingang van 2009 verplicht elke maand het inkomen aan te leveren bij het Bedrijfspensioenfonds voor de Bouwnijverheid.

Helaas is dit weer een extra last voor u als zelfstandig ondernemer.
De AABO kan een gedeelte van deze last van uw schouders nemen. Wij verzorgen reeds voor honderden bedrijven de loonadministratie en de aanlevering naar APG. Derhalve kunnen wij ook u hierin ondersteunen. Tegen een zeer voordelig tarief is het zelfs mogelijk de volledige aanlevering voor u te verzorgen.

Om te voorkomen dat u teveel premie betaalt is het belangrijk het juiste inkomen op te geven bij BPF Bouw. Door onze jarenlange ervaring in de Bouwnijverheid kan de AABO u hier uitstekend bij helpen.

Voor vrijblijvende informatie kunt u contact met ons opnemen.

Man

Hulp of advies nodig? Vraag het onze experts!

Neem contact op